Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Pulkkamäki

Talven Ihmemaan pulkkamäki antaa mahtavat vauhdit

Alueelle rakennetaan kaksi mäkeä, toinen on suurempi (Mount Vermo) ja toinen pienempi (MiniVermo).

Suurempi mäki on kaikille ja pienempi mäki (kumpare) on tarkoitettu aivan perheen pienimmille.

Alueella on lainattavana pulkkia, liukureita sekä liukupatjoja. Et siis tarvitse mukaasi omaa pulkkaa tms.

Mount Vermoon noustaan reunoilta ylös ja lasketaan keskeltä alas. MiniVermoon noustaan mistä vain ja lasketaan samoilla tunnelmilla. 

 

Yhteistyössä
Hevosopisto

Haliponit

Haliponi

Vermon Ravikoulun ihastuttavat haliponit Jekku, Fanni ja Flora vastaanottavat lapset ja aikuiset avosylin vastaan. Tällä kertaa niiden kyytiin ei pääse, mutta varmasti pääset tervehtimään näitä poneja <3

 

Yhteistyössä

Kultajousi

Curling ja jääminigolf

Jääminigolf

Kaksi jäälajia, joista toinen on tunnetumpi ja toinen vähemmän tunnettu. 

Curling-ratoja tehdään kaksi ja käytössä on neljä ”kiveä” per hlö (pelissä pelaa kaksi hlöä / joukkuetta vastakkain). Kivet ovat perinteisistä curling-kivistä poikkeavia, joita myös lapset jaksavat työntää. Tarkoituksena on osua tähtäysalueelle ja kumman kivet ovat lähempänä keskipistettä, voittaa. Tähän et tarvitse omia välineitä, mutta ole jäällä varovainen – se on liukas!

Jääminigolfiin tehdään useita väyliä. Tarkoituksena on lyödä pallo jäistä väylää pitkin aloituspaikalta reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä. Jäärata on liukas, joten lyöthän palloa väylän ulkopuolelta, mikäli se ei mene ensimmäisellä reikään (ja todennäköisesti ei mene). Saat tukevat jalansijat väylän ulkopuolelta. Alueella on lainattavissa mailat ja pallot. Jos vapaana ei ole mailoja tai palloja, odotathan omaa vuoroa. 

 

Yhteistyössä

Lumikepparirata

Talven Ihmemaassa on upea kepparirata odottamassa kaikkia keppihevosten ystäviä

Sitä mitä voi tehdä kesällä, voi tehdä myös talvella. Oletko kokeillut hypätä keppariesteiden yli lumipinnalla? Voi olla haastavaa. Muista olla varovainen ja huolehdi turvallisesta alastulosta. Lumikin saattaa olla liukasta. Otathan oman keppihevosen mukaan. Muutamia löytyy myös paikan päältä.

Luistelu ja hiihto

Hiihtolatu on etenkin lapsille kokeilemista varten

Nämä perinteiset lajit löytyvät alueella. Huomioithan, että molemmat ovat enemmän kokeilupaikkoja eli alueet eivät ole suuria.
Luistelussa on käytössä muutama luistelutuki pienille lapsille / aloitteleville lapsille. Otathan omat luistimet mukaan, sillä alueella ei ole lainaluistimia.
Hiihtolatu on tarkoitettu perinteiselle hiihdolle. Tulemme tekemään 2-3 latua vierekkäin, yhden ladun mitta on noin 200-250m. Otathan omat sukset mukaan. Lapsille on muutamia lainasuksia hiihtopisteellä, joilla voi kokeilla lajia, jos ei omia välineitä ole. Lainasuksiin menee normaalit talvikengät.

Lumijalkapallo, -sähly ja lämäritutka

Tule kokeilemaan lumijalkapallo Talvenihmemaassa

Pallopelit pitävät sisällään kaksi pienlumifutiskenttää sekä yhden lumisählykentän. Niiden läheisyydestä löytyy myös lämäritutka (nopeustutka), jossa voidaan mitellä voimia ja tekniikkaa. Alueella on käytössä jalkapalloja sekä sählymailoja ja palloja. Lisäksi lämäyspaikalta löytyy lätkämailoja sekä kiekkoja. Huomioithan, että kenttien maalit ovat minimaaleja, jotta pallot eivät lentäisi toisille alueille niin herkästi.

 

Yhteistyössä

Lumiköydenveto

Talven Ihmemaan köydenvetopisteellä pääset haastamaan kaverisi

Mikäköhän tämä on? Se on lumessa oleva köysi, jota voi vetää molempiin suuntiin. Siinä voi olla 1vs.1 tai useampi vs. useampi. Voi myös olla niin, että toisella puolella on useita lapsia, jotka haastavat yhden aikuisen. Kaikki kombinaatiot ovat mahdollisia. Joku voittaa lähes aina! Et tarvitse mukaan omaa köyttä, se löytyy paikan päältä.

Frisbeegolf-puttaus

Talven Ihmemaan frisbeegolf-puttaus palvelee niin aloittelijoita kuin ammattilaisia

Alueella on kaksi frisbeegolf-koria sekä puttereita. Voit harjoitella joko 5m, 10m tai 15m etäisyydeltä (tai jotain siltä väliltä). Kauempaa ei ole mahdollista heittää. Ovatko lapset jo niin itsenäisiä, että he painelevat pisteeltä toiselle. Ota sinä rennosti ja treenaa puttipaikalla, josta näet koko alueelle.

 

Yhteistyössä

Yhteistyökumppani Pylon

Yhteystiedot

talvenihmemaa@vermo.fi

Vermo Areena

Valjakkotie 1

02600 Espoo

p. 040 487 1791 (arkisin klo 9-15)

https://www.vermo.fi